Site Overlay

About Geronimo Matulessy

Foto gemaakt door Martijn Gijsbertsen

Toen ik in 2014 besloot om een fotocamera te kopen had ik niet de intentie om te publiceren, ik had niet eens ervaring op het gebied van fotografie, het was meer een therapeutisch middel om mijn angsten vanuit het ‘rauwe’ verleden te overwinnen. Het technische gedeelte leerde ik door videos op het internet te bekijken en de straat op te gaan. Een autodidact die uiteindelijk de camera gebruikt om in contact te komen.

Inmiddels heb ik mezelf op professioneel niveau ontwikkeld in de fotojournalistiek, documentaire fotografie, uitvaartfotografie en het maken van natuurlijke portretten. Mijn werk wordt hierin vertegenwoordigd door fotoagentschap De Beeldunie.

Daarnaast heb ik voor onder andere Hollandse Hoogte, VICE en Dagblad Trouw meerdere producties op mijn naam staan en is mijn werk geëxposeerd op de Universiteit van Amsterdam en de Kunstlinie Almere Flevoland. Hierin komen mijn schrijvende en fotografische kwaliteiten samen. Je kunt mij typeren als eigenzinnig, empathisch, nieuwsgierig en iemand die oprechte interesses heeft in sociaal-maatschappelijke thema’s.